Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Λιοντάκη, Μαρία (2008) Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap95_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η παραγωγή του ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης στους συνεταιρισμούς και στις ενώσεις εφαρμόζονται συστήματα διασφάλισης ποιότητας (HACCP και ISO) που εγγυώνται την ασφάλεια του καταναλωτή. Πλέον οι καταναλωτές εξοικειώνονται με το HACCP και το ISO και το αναζητούν από μόνοι τους στα τρόφιμα που καταναλώνουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ελαιόλαδου αν δεν έχει σφραγίδα πιστοποίησης μπαίνει σε δεύτερη θέση. Επίσης είναι πολύ θετικό που ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού εφαρμόζει στις επιχειρήσεις του συστήματα διασφάλισης ποιότητας με τυπικότητα και ο κόσμος που εργάζεται σε αυτές τις επιχειρήσεις το αποδέχεται σιγά σιγά. Ειδικά η Ε.Α.Σ. Σητείας έχει αρκετά βραβεία και ειδικά στη ποιότητα του ελαιολάδου της. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από τα βραβεία καθώς για τα βραβεία θα αναφερθούμε παρακάτω. Το 1ο παγκόσμιο βραβείο ποιότητας SOL ’99 και το 1ο βραβείο ποιότητας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι η παραγωγή του νομού είναι αρκετά μεγάλη και γίνονται εξαγωγές ελαιολάδου και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ελαιόλαδο(Νομός Λασιθίου), HACCP, Ελιά
Subjects: Ε > Ελιά - Ελλάδα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 16:59
Last Modified: 31 Mar 2015 11:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/276

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top