Βιολογικό κρασί

Λιβέρη, Παναγιώτα (2007) Βιολογικό κρασί. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap117_2007.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (562kB)

Abstract

Στην πτυχιακή εργασία, γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κρασιού και καταγράφεται τόσο η θέση της βιολογικής γεωργίας, όσο και η αποδοχή των βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές, στην σημερινή εποχή. Ακόμη, καταγράφονται οι πρακτικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς, προκειμένου να εφαρμόσει βιολογική καλλιέργεια σε ένα αμπέλι και γίνεται διαχωρισμός του οίνου σε κατηγορίες και ποικιλίες. Παραθέτονται ορισμένα στοιχεία, για την πορεία ανάπτυξης του σταφυλιού, για την τεχνική οινοποίησης από τον μούστο μέχρι την εμφιάλωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οικολογικού κρασιού. Τέλος, γίνεται αναφορά στις συνθήκες και στις μεθόδους εκείνες οι οποίες συντελούν στη σωστή αποθήκευση, συντήρηση και παλαίωση, στις ασθένειες που αποτελούν κίνδυνο για τα κρασιά, στην τεχνική της γευσιγνωσίας, καθώς και στη σχέση οίνου και υγείας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιοκαλλιέργεια, Κρασοστάφυλα, Αλλοίωση κρασιού, Οινοποίηση, Αλκοολική ζύμωση, Παλαίωση(Κρασί), Γευσιγνωσία
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Β > Βιολογική γεωργία
Ο > Οινοποιεία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 16:51
Last Modified: 17 Nov 2015 13:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/275

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top