Παραγωγή ζύθου και εργαστηριακοί έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος

Βλάχου, Ελένη-Δήμητρα (2009) Παραγωγή ζύθου και εργαστηριακοί έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap59_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (845kB)

Abstract

Η εργασία αυτή γράφτηκε με σκοπό να παρουσιάσει την παραγωγή του ζύθου και τους εργαστηριακούς ελέγχους που αφορούν την ποιότητά του σ’ ένα εργοστάσιο ζυθοποιίας. Το πρώτο μέρος της εργασίας διαπραγματεύεται την παραγωγική διαδικασία του ζύθου από το ξεκίνημά του μέχρι το τελικό εμφιαλωμένο προϊόν. Η παραγωγή του ζύθου περιλαμβάνει την αποθήκευση της κριθής με τα είδη αποθηκών, την βυνοποίηση, το ζυθοβραστήριο, τον ποιοτικό έλεγχο και το εμφιαλωτήριο. Η πτυχιακή εργασία που ακολουθεί, δεν αποβλέπει σε καμία ανάλυση των προβλημάτων στην παραγωγή του ζύθου και στον ποιοτικό του έλεγχο μέσα σ’ ένα εργοστάσιο ζυθοποιίας, αλλά στη συλλογή, την πρωτοβάθμια επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων της πορείας του ζύθου, την ανάλυση χημικών αναλύσεων και την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων ης μπύρας στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Το φαινόμενο της παραγωγής της μπύρας και ο ποιοτικός της έλεγχος μέχρι την κατανάλωση είναι ένα πολύπλευρο και πολυδιάστατο πρόβλημα το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από όλες τις παγκοσμίου φήμης ζυθοποιίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ζυθοποιία, Βυνοποίηση, Ζυθοβραστήριο
Subjects: Μ > Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 12:40
Last Modified: 01 Apr 2015 07:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/272

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top