Χημική ποικιλότητα της βοσκήσιμης ύλης της βοσκήσιμης ύλης των λιβαδικών οικοσυστημάτων του όρους «Βαρνούντας» του Νομού Φλώρινας

Παπαβλασσίου, Χρυσοβαλάντω (2005) Χημική ποικιλότητα της βοσκήσιμης ύλης της βοσκήσιμης ύλης των λιβαδικών οικοσυστημάτων του όρους «Βαρνούντας» του Νομού Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp8_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Κατά το έτος 2004 πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα στα λιβαδικά οικοσυστήματα του όρους Βαρνούντας του Νομού Φλώρινας σε διαφορετικά υψόμετρα και έγιναν μετρήσεις που αφορούσαν την οργανική ουσία της χλωρομάζας που συλλέχθηκε (Ξ.Ο., Ο.Α.Ο., Λιπαρές Ουσίες, Ινώδεις Ουσίες και Ελεύθερες Αζώτου Εκχυλισματικές Ουσίες). Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία πάρθηκαν από τις χημικές αναλύσεις, φαίνεται ότι κατά τους μήνες που έγιναν οι μετρήσεις έχουμε διάφορες διακυμάνσεις των οργανικών ουσιών επί της ξηράς ουσίας, γεγονός που οφείλεται στα διαφορετικά υψόμετρα, τη διαφορετική θερμοκρασία και το ύψος των βροχοπτώσεων κατά την πάροδο του χρονικού διαστήματος στο οποίο έλαβε χώρα το πείραμα. Βρέθηκε ότι η ξηρά ουσία παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά τους θερινούς μήνες σε συνάρτηση με το υψόμετρο. Οι Ο.Α.Ο. εμφανίζουν μια πτωτική τάση κατά την ανθοφορία και την ωρίμανση των φυτών και αυξάνονται όσο αυξάνεται το υψόμετρο. Οι Λιπαρές Ουσίες παρουσιάζουν σημαντική μεταβολή, αφού κατά τη διάρκεια των μηνών από Μάιο μέχρι Οκτώβριο μειώνονται αρκετά. Οι Ινώδεις Ουσίες τείνουν να αυξάνονται κατά την πορεία εξέλιξης της εργασίας σε όλα τα υψόμετρα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Στανόγιας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Χημική ποικιλότητα, Ποικιλότητα φυτών, Οικοσυστήματα
Subjects: Χ > Χλωρίδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 12:27
Last Modified: 03 Mar 2015 11:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/271

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top