Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η ποιότητα και η εξέλιξή τους

Βλαχοπούλου, Βασιλική (2009) Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η ποιότητα και η εξέλιξή τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap57_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ως Βιοτεχνολογία, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η επιστημονική διαδικασία και η σειρά τεχνικών όπου χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ή ουσίες που προέρχονται από αυτούς, με κύριο και απώτερο στόχο: την παραγωγή ή την τροποποίηση προϊόντων, την βελτίωση φυτών και ζώων, την ανάπτυξη μικροοργανισμών για εξειδικευμένες χρήσεις Πρόκειται, δηλαδή, για μια νέα επιστημονική εκδήλωση, με τις τεχνικές και τις μεθόδους της οποίας σε στενή συνεργασία με πολλές σύγχρονες τεχνικές, όπως η πληροφορική, η Βιολογία, η Μηχανική, τα Μαθηματικά και η Χημεία, μπορεί να προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον άνθρωπο. Η βιοτεχνολογία έχει τις ρίζες της στην αρχή του πολιτισμού μας, καθώς από τότε οι άνθρωποι, χωρίς να το γνωρίζουν, χρησιμοποιούσαν τους οργανισμούς για την παραγωγή τυριού, ποτών, ψωμιού κ.λ.π. Οι σύγχρονες κοινωνίες με αναπτυσσόμενες οικονομίες ευελπιστούν να λύσουν πολλά από τα προβλήματά τους με τη βιοτεχνολογία. Η εκμετάλλευση των ζωντανών οργανισμών δεν απαιτεί βαριά βιομηχανία και συγχρόνως το τελικό προϊόν αποφέρει μεγάλα κέρδη και ωφέλειες. Ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τη βιοτεχνολογία σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τους προγόνους μας πολλά χρόνια πριν.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιοτεχνολογία, μικροοργανισμοί, Γενετική μηχανική, Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί
Subjects: Β > Βιοτεχνολογία
Γ > Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 12:19
Last Modified: 09 Nov 2015 12:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/270

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top