Περιεκτικότητα σε ανόργανα στοιχεία, της βοσκήσιμης ύλης, των λιβαδικών οικοσυστημάτων του όρους «Βαρνούντας» του Νομού Φλώρινας

Κουλυμπούδη, Λουλούδα (2005) Περιεκτικότητα σε ανόργανα στοιχεία, της βοσκήσιμης ύλης, των λιβαδικών οικοσυστημάτων του όρους «Βαρνούντας» του Νομού Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp10_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Κατά την εργασία αυτή πραγματοποιήθηκαν χημικές αναλύσεις για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο και ψευδάργυρο στη βοσκήσιμη ύλη του Βαρνούντα. Η λήψη των δειγμάτων έγινε από εικοσιτέσσερα σημεία, διασκορπισμένα σε οκτώ διαφορετικά υψόμετρα, σε ανατολή, δύση και νότο, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ωστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιήθηκε η συσκευή ατομικής απορρόφησης DTPA Perkin Elmer A200 για τον προσδιορισμό του ασβεστίου, του μαγνησίου, του σιδήρου και του ψευδαργύρου, σπεκτροφωτόμετρο για τον προσδιορισμό του φωσφόρου και φλογοφωτόμετρο για το κάλιο. Βρέθηκε ότι είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο, όπως και σε κάλιο. Το μαγνήσιο επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, όμως τον Μάιο δύναται να ξεπεράσει το όριο της μέγιστης ανεκτικότητας του ζωικού οργανισμού. Η συγκέντρωση σε φωσφόρο δεν είναι αρκετή για την ικανοποίηση των αναγκών των αιγοπροβάτων, φτάνει, όμως, για τη συντήρηση των αγελάδων στη δυτική και νότια έκθεση. Οι τιμές του σιδήρου είναι πολύ χαμηλές, ενώ ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα μόνο τον Μάιο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποικιλότητα φυτών, Λιβαδικά οικοσυστήματα(Ν. Φλώρινας)
Subjects: Χ > Χλωρίδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 12:00
Last Modified: 06 Mar 2015 10:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/267

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top