Νομικές απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου σε χυμό πορτοκάλι και εργαστηριακοί έλεγχοι σε BRIX, PΗ και οξύτητα

Βαρελά, Χριστίνα (2009) Νομικές απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου σε χυμό πορτοκάλι και εργαστηριακοί έλεγχοι σε BRIX, PΗ και οξύτητα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap25_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (458kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη θα μελετηθούν οι νομικές απαιτήσεις που έχουν καθιερωθεί από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών για τον σωστό ποιοτικό έλεγχο πάνω σε χυμούς και συγκεκριμένα πάνω στο χυμό πορτοκαλιού, καθώς επίσης και τους εργαστηριακούς ελέγχους σε Β rix, οξύτητα και ph. Ο Κώδικας Τροφίμων, Ποτών και Αντικειμένων Κοινής Χρήσης καθορίζει τις νομικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα τρόφιμα και ποτά που διατίθενται στην κατανάλωση. Οι διατάξεις του αποτελούν τον κορμό της Νομοθεσίας Τροφίμων της χώρας μας και είναι εναρμονισμένες με όλες τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η σύνταξη του Κώδικα Τροφίμων αποτελεί καρπό της συλλογικής εργασίας των χημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους αλλά και άλλων συναρμοδίων Υπηρεσιών και εκπροσώπων των καταναλωτών και της βιομηχανίας τροφίμων. Μέσα από τα πειράματα που έχουμε κάνει στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων και μέσα από την Αναπαραγωγιμότητα, την Επαναληψιμότητα και την Αβεβαιότητα των μεθόδων καταγράφουμε τα αποτελέσματα του κάθε πειράματος, τα συγκρίνουμε με τα οριακά που πρέπει να υπάρχουν, και έτσι συμπεραίνουμε αν το δείγμα του χυμού πορτοκαλιού που αναλύουμε είναι κατάλληλο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Εσπεριδοειδή, Βαθμοί BRIX, Οξύτητα χυμών φρούτων, Πορτοκάλι, Εργαστηριακός έλεγχος χυμών φρούτων
Subjects: Φ > Φρούτα - Ωρίμανση
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 11:40
Last Modified: 09 Nov 2015 12:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/265

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top