Ποιότητα νωπών φρούτων (ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και ακτινίδια)

Αντωνίου, Ολυμπία (2009) Ποιότητα νωπών φρούτων (ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και ακτινίδια). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap116_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο ποιοτικός έλεγχος είναι μια διαδικασία κατά την οποία καταγράφονται οι αποκλίσεις των προϊόντων από δεδομένες προδιαγραφές. Αποτελεί μία επιστήμη, η οποία βασίζεται κυρίως σε φυσικούς και χημικούς προσδιορισμούς, στους οποίους στη συνέχεια γίνεται στατιστική επεξεργασία. Για να εξασφαλισθεί όμως ότι το τελικό προϊόν που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή θα είναι σύμφωνο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, χρησιμοποιείται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας. Όταν οι έλεγχοι στα γεωργικά προϊόντα είναι περιοδικοί, τότε μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίζονται ελαττωματικά προϊόντα. Όταν ελέγχονται όλες οι μονάδες στην αλυσίδα διάθεσης των γεωργικών προϊόντων, εκμηδενίζεται η πιθανότητα να εμφανισθούν ελαττωματικά προϊόντα. Για αυτούς που ασχολούνται με τον ποιοτικό έλεγχο των φρούτων η μέτρηση της ποιότητας παρουσιάζει πολλές δυσκολίες στην πράξη. Η χρησιμοποίηση μεθόδων υποκειμενικών ή αντικειμενικών αφήνει πάντα ερωτηματικά αν η μεθοδολογία που ακολουθείται πλησιάζει τις επιθυμίες του καταναλωτή να δέχεται ή να απορρίπτει το προϊόν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Νωπά φρούτα, Ροδάκινα, Μήλα, Ακτινίδια
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ο > Οπωροφόρα δένδρα
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 09:29
Last Modified: 01 Apr 2015 12:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/259

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top