Αμπελοκαλλιέργεια και παραγωγή οίνου στην περιοχή της Νάουσας

Αγουράτσιου, Παρασκευή (2009) Αμπελοκαλλιέργεια και παραγωγή οίνου στην περιοχή της Νάουσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap29_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (16MB)

Abstract

Ως τόπος καταγωγής του θεού Διόνυσου, η Νάουσα αποτελεί μέχρι και σήμερα, πόλη του οίνου και της αμπέλου. Το χώμα, τα νερά, το κλίμα της αποτέλεσαν πάντα τον ιδανικό συνδυασμό για την καλλιέργεια των πιο ευγενών ποικιλιών αμπελιών. Αυτή η παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας στη Νάουσα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται αφενός την αμπελοκαλλιέργεια, όπως αυτή εφαρμόζεται στην περιοχή της Νάουσας, με εκτενή αναφορά στις καλλιεργητικές φροντίδες και την πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο. Αφετέρου, αναφέρεται στην διαδικασία παραγωγής οίνου, λευκού, ερυθρού και ροζέ, και ειδικότερα στους τύπους και τις κατηγορίες οίνων που παράγονται στην περιοχή. Επιπρόσθετα, παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τις εκτάσεις των αμπελώνων που καλλιεργούνται στη Νάουσα, τους τύπος του εδάφους όπου είναι φυτεμένα, τις ετήσιες αποδόσεις τους και την διανομή της συνολικής παραγωγής σταφυλιών στα ιδιωτικά και συνεταιριστικά οινοποιεία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Αμπελοκαλλιέργεια(Νάουσα), Οίνος, Οινοποιεία, Ποικιλίες κρασιού, Ποικιλίες κρασιού, Ροζέ, Λευκός, Κόκκινος
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ο > Οινοποιεία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 09:39
Last Modified: 05 Dec 2016 07:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/256

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top