Κριτήρια ποιοτικού ελέγχου της επιτραπέζιας ελιάς και η παραγωγική διαδικασία

Κορδέλα, Αλεξάνδρα (2008) Κριτήρια ποιοτικού ελέγχου της επιτραπέζιας ελιάς και η παραγωγική διαδικασία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap40_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η καλλιέργεια της ελιάς έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας και αξιοποιούν ακόμα, εδάφη ακατάλληλα για άλλες καλλιέργειες. Στην παρούσα εργασία, αρχικά καταγράφονται οι ποικιλίες της επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζονται οι εμπορικοί τύποι επιτραπέζιων ελιών στην Ελλάδα. Παρακάτω καταγράφονται οι ασθένεις του δέντρου και οι αλλοιώσεις που μπορεί να υποστεί. Στη συνέχεια εξηγείται πως γίνεται ο μακροσκοπικός και εργαστηριακός έλεγχος των προτϊόντων επεξεργασίας ελαιοκάρπου. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Επιτραπέζιες ελιές, Ποικιλίες ελαιοκάρπου, Ασθένειες ελαιοκάρπου, Συγκομιδή ελιάς, Στάδια παραγωγής ελιάς, Ασθένειες ελαιοκάρπου
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ε > Ελιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 08:55
Last Modified: 14 Nov 2015 08:08
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/250

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top