Ποιοτικός έλεγχος στις πρώτες ύλες και στα τελικά προϊόντα των προϊόντων ζύμης

Κέντσα, Τάνια (2008) Ποιοτικός έλεγχος στις πρώτες ύλες και στα τελικά προϊόντα των προϊόντων ζύμης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap65_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία υλοποιήθηκε έχοντας σαν κεντρικό άξονα την ποιότητα στις βιομηχανίες τροφίμων φυτικής προελεύσεως. Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή τρόφιμα με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού και της συχνότητας των ελέγχων. Στα πλαίσια αυτά, ο αρχικός εμπειρικός και χωρίς κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, έλεγχος του τελικού προϊόντος αντικαταστάθηκε βαθμιαία από συστηματικούς ελέγχους που επεκτάθηκαν στις πρώτες ύλες, σε όλα τα στάδια παραγωγής καθώς και στο τελικό προϊόν. Σκοπός αυτής της πτυχιακής είναι η παρουσίαση του HACCP μέχρι σήμερα, καθώς και των κατηγοριών των κινδύνων που απαντώνται στη βιομηχανία τροφίμων, ο ορισμός της έννοιας της ποιότητας και των χαρακτηριστικών της και ο τρόπος διασφάλισης υψηλού επιπέδου υγιεινής στις βιομηχανίες τροφίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποιοτικός έλεγχος πρώτων υλών, Προϊόντα ζύμης, Ποιότητα τροφίμων, Διασφάλιση ποιότητας, HACCP, Χημική σύσταση τροφίμων
Subjects: Π > Προϊόντα
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 08:40
Last Modified: 13 Nov 2015 09:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/247

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top