Ποιότητα αλλαντικών. Σύστημα διασφάλισης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Δίγκα, Αναστασία (2006) Ποιότητα αλλαντικών. Σύστημα διασφάλισης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap59_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (341kB)

Abstract

Η εργασία αναφέρεται στην ποιότητα των αλλαντικών και συγκεκριμένα στο σύστημα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει η εταιρία Πασσιάς α.ε. Παρακάτω θα αναφερθούν τα παραγόμενα προϊόντα της εταιρίας με τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους καθώς και οι έλεγχοι που γίνονται τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στο τελικό προϊόν. Επίσης, θα σχολιάστεί η παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται για κάθε κατηγορία προϊόντων και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και υγιεινή των αλλαντικών. Θα γίνει εκτενή αναφορά στην εφαρμογή του συστήματος HACCP στην εταιρία Πασσιάς α.ε. και συγκεκριμένα, θα περιγράψουμε τους κινδύνους (μικροβιολογικούς, φυσικούς, χημικούς) που σχετίζονται με την παραγωγή αλλαντικών, θα προσδιοριστούν τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου και τα κρίσιμα όρια για κάθε κρίσιμο σημείο ελέγχου. Ακόμη, θα αναφερθούν τα αρχεία που διατηρούνται και συμπληρώνονται, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα HACCP λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Τέλος, θα παρουσιαστούν οι διορθωτικές ενέργειες σε περίπτωση μη συμμορφούμενου προϊόντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: HACCP, σημεία ελέγχου, αλλαντικά, σύστημα διασφάλισης ποιότητας
Subjects: Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Κρέας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 09:28
Last Modified: 31 Mar 2015 06:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/238

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top