Παραγωγή κονσερβοποιημένης ελιάς, ποιότητας και διασφάλισης της ποιότητας, από παραγωγό βιομηχανία του Νομού Πιερίας

Κουτλουμπάση, Αλίκη (2006) Παραγωγή κονσερβοποιημένης ελιάς, ποιότητας και διασφάλισης της ποιότητας, από παραγωγό βιομηχανία του Νομού Πιερίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap100_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (921kB)

Abstract

Η εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. <Olymp> ιδρύθηκε το έτος 1990, από συγχώνευση και απορρόφηση ομόρρυθμων εταιρειών και ατομικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της ελιάς από το 1965. το εργοστάσιο και τα γραφεία της βρίσκονται στο 3ο χιλ. Κατερίνης-Λάρισας, σε ένα ιδιόκτητο χώρο περίπου 16,000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι κτιριακές της εγκαταστάσεις της ξεπερνούν τα 4,500 τετραγωνικά μέτρα. Στο χώρο αυτό βρίσκονται περίπου 400 δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης της ελιάς, Η εταιρεία τα τελευταία δέκα έτη είναι καθαρά εξαγωγική σε ποσοστό πάντα μεγαλύτερου του 85% του τζίρου της, και η εξαγωγική της δραστηριότητα περιλαμβάνει περίπου 40 χώρες με κύριο άξονα, σε ποσοστό 50% την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αξιοποιώντας βέβαια το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης. Αναφορικά με την διάθεση και τη διανομή των προϊόντων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει μεταφορικά μέσα προκειμένου να προωθηθεί το προϊόν στα τελικά σημεία πώλησης. Η μεταφορά των τελικών προϊόντων είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη. Επομένως το τελικό σημείο πώλησης για την εταιρεία είναι η αποθήκη τελικών προϊόντων. Δεν υπάρχει δίκτυο διανομής-διακίνησης υπό την ευθύνη της βιομηχανίας. Η πολιτική της εταιρείας αφορά την συνεργασία της με μεγάλους οίκους εισαγωγής του εξωτερικού είτε με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων οι οποίοι αναλαμβάνουν την προώθηση των προϊόντων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ελιά (HACCP), Ελαιόλαδο
Subjects: Ε > Ελιά
Ε > Ελιά - Οργανική γεωργία
Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 18:49
Last Modified: 01 Apr 2015 11:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/236

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top