Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και η εμπορία των τυροκομικών προϊόντων

Κομματά, Αμαλία (2006) Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και η εμπορία των τυροκομικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap28_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (542kB)

Abstract

Για τον άνθρωπο όμως το γάλα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της καθημερινής δίαιτάς του είτε αυτούσιο είτε με τη μορφή γαλακτοκομικών προϊόντων (τυριά, βούτυρο, γιαούρτη, παγωτό, κρέμα) για όλη τη διάρκεια τη ζωής του. Ένα από τα κυριότερα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τα τυροκομικά. Αυτά με την σειρά τους διακρίνονται σε σκληρά, ημίσκληρα και μαλακά. Εξαιτίας της σημαντικής παραγωγική δυναμικότητας και την υψηλή κατά κεφαλή κατανάλωση, κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες με υψηλή κατά κεφαλή κατανάλωση. Η σημαντική παράδοση της χώρας μας στην τυροκόμηση εξασφαλίζει μεγάλη ποικιλία προϊόντων όσον αφοοά τα είδη και την ποιότητά τους, γεγονός που καθίσταται φανερό από το ότι το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας κατανάλωσης καλύπτεται από τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα. Την σημαντική θέση που κατέχει την οφείλει και στην είσοδο μεγάλων παραδοσιακών γαλακτοβιομηχανιών στη παραγωγή και στη διάθεση στην αγορά τυροκομικών προϊόντων. Ο παραγωγικός τομέας απαρτίζεται από ορισμένες μεγάλου μεγέθους βιομηχανικές επιχειρήσεις με σημαντική παραγωγικότητα και σύγχρονες εγκαταστάσεις που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τυρί, Αγελάδα, Κασέρι, Γιαούρτι, Βούτυρο, τυροκομικά προϊόντα,
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 16:06
Last Modified: 18 Nov 2015 16:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/232

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top