Ρόλος και ενίσχυση της αγροτουριστικής δραστηριότητας το παράδειγμα του Νομού Ηλείας.

Κανελλόπουλος, Δημήτριος - Χαράλαμπος (2006) Ρόλος και ενίσχυση της αγροτουριστικής δραστηριότητας το παράδειγμα του Νομού Ηλείας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap18_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (820kB)

Abstract

Ο αγροτουρισμός ξεκίνησε περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα όταν άνθρωποι των τότε αστικών κέντρων μετακινούνταν στην εξοχή με το μέσο της εποχής τον σιδηρόδρομο. Στην Ελλάδα τα πρώτα βήματα του αγροτουρισμού έγιναν την δεκαετία του 80. Στην ουσία πρόκειται περί μορφής εναλλακτικού τουρισμού που δραστηριοποιείται σε αγροτικές κυρίως περιοχές από τους κατοίκους τους. Στόχο έχει να προσελκύει ανθρώπους που ζουν συνήθως στα αστικά κέντρα και θέλουν να αποδράσουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον στην ύπαιθρο. Έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περάσουν κάποιο διάστημα σε ένα φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν την χλωρίδα και πανίδα, ακόμη και τον τρόπο ζωής λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες που συνδέονται με τη φύση. Οι δραστηριότητες παρέχουν στον επισκέπτη άνετη διαμονή, αναψυχή, ξεκούραση, δυνατότητες για άθληση, χόμπι κ.ά.. Περιλαμβάνουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια οικογενειακής μορφής με τοπική παραδοσιακή κουζίνα, χώρους άθλησης και αναψυχής σε περιοχές με φυσικές ομορφιές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια παραγωγής ειδών λαϊκής τέχνης με χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης ή ειδών διατροφής που αξιοποιούν τα ντόπια προϊόντα. Μάλιστα σε ομάδες αγροτών που έδειξαν ενδιαφέρον παρασχέθηκαν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε τομείς ανάλογους με την απασχόληση τους, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική ικανότητα για να παρέχουν στους τουρίστες καλές υπηρεσίες και προϊόντα ποιότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κολοκοντές Αργύριος
Uncontrolled Keywords: Αγροτουρισμός, Τουριστική βιομηχανία, Εστιατόρια, Leader
Subjects: Α > Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Τ > Τουρισμός - Περιβαλλοντικές απόψεις
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 15:59
Last Modified: 01 Apr 2015 08:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/231

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top