Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα: η περίπτωση του συνεταιρισμού Προφήτης Ηλίας

Ζαχαριάδου, Πασχαλίνα (2006) Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα: η περίπτωση του συνεταιρισμού Προφήτης Ηλίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap8_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (457kB)

Abstract

Μελετώντας προσεκτικά την παραγωγική δομή της Ελλάδος, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε την σημαντική θέση - και σε αξία και σε έκταση – της γεωργίας. Αυτό ως ένα βαθμό εξηγεί και την ανάπτυξη και εδραίωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών οι οποίοι αποτέλεσαν ιστορικά την οργανωμένη ¨άμυνα¨ των μικρομεσαίων παραγωγών απέναντι στα τερτίπια του διεθνούς εμπορίου. Παρακάτω θα αναπτυχθούν επαρκώς ζητήματα που αφορούν την ιστορική εμφάνιση, εξέλιξη και διαμόρφωση του συνεταιριστικού θεσμού, η τυπολογία των συνεταιρισμών, η λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών σήμερα. Καθώς και οι όροι που διαμορφώνουν την προοπτική και τη δυναμική του θεσμού στη χώρα. Η εργασία αυτή στοχεύει στην επεξεργασία όλων των παραπάνω θεμελιακών ζητημάτων που αφορούν τη συνεταιριστική λειτουργία. Θα αναλυθεί το Συνεταιριστικό φαινόμενο στα βασικά του χαρακτηριστικά και αρχές που κωδικοποιούνται ως εξής: Συνεταιριστική ιδέα : αφετηρία και εννοιολογική οριοθέτηση Συνεταιρισμοί : οργάνωση, δομή και ιεραρχία Συνεταιρισμοί : η σημερινή τους κατάσταση και τα σημερινά τους προβλήματα. Σχέσεις : κράτους – συνεταιριστικού συστήματος. Συνεταιρισμοί : δυναμικές, προοπτικές, ανταποκρίσεις στις νέες συνθήκες.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συνεταιρισμός, ΠΑΣΕΓΕΣ, Νέα Γενιά Συνεταιρισμών, Αγροτικός συνεταιρισμός Προφήτης Ηλίας,
Subjects: Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 15:15
Last Modified: 10 Mar 2015 10:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/225

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top