Αγροτουριστικές δραστηριότητες νομού Φλώρινας: η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγονία»

Δηνοπούλου, Ελένη (2006) Αγροτουριστικές δραστηριότητες νομού Φλώρινας: η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγονία». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap75_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Οι βασικές συνιστώσες ενός αγροτουριστικού προγράμματος αλλά και τα όποια κριτήρια ένταξης μειονεκτικών περιοχών στο πρόγραμμα καθορίζουν και τη λειτουργικότητά τους. Η συμπληρωματικότητα εισοδήματος και απασχόλησης είναι η πρώτη από τις συνιστώσες που εξετάζονται. Στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων ε¬κείνων συνθηκών που θα επέτρεπαν στη γυναίκα, παράλληλα με τη φροντίδα του νοικοκυριού, από το οποίο δεν είναι υ¬ποχρεωμένη να απομακρυνθεί, να απασχολείται με την οικοτεχνία, αποκομίζοντας ένα πρόσθετο εισό¬δημα που έρχεται να ενισχύσει εκείνο που ο σύζυγός της πραγματοποιεί από τη γεωργία ή άλλη εργασία. Δίδεται έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής χειροτεχνίας - οι¬κοτεχνίας και μικρής βιοτεχνίας για την επε¬ξεργασία προϊόντων πρωτογενούς τοπικής παραγωγής. Οι γυναικείοι αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί αποτελούν την έκφραση των ομαδικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με κοινά συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση του αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», τα μέλη του αποτελούν μια μικρή επιχειρηματική ομάδα με στόχο την στήριξη της τοπικής παράδοσης αλλά παράλληλα και την ενίσχυση του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιχαηλίδης Αναστάσιος
Uncontrolled Keywords: Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Φλώρινας, Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, Συνεταιρισμός Πελαγονία
Subjects: Α > Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 15:07
Last Modified: 04 Jun 2015 08:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/223

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top