Η δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών: μια εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15

Δεμερίδου, Ζωή (2006) Η δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών: μια εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap71_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (492kB)

Abstract

Η εργασία αυτή πραγματεύεται τη δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 την τελευταία 6ετία. Η αγορά των εσπεριδοειδών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών, πράγμα που υπαγορεύει η ευρεία εξάπλωση της παραγωγής και της κατανάλωσής τους. Άλλωστε το ευρωπαϊκό κλίμα διευκολύνει μια ανάλογη ανάπτυξη της παραγωγής. Μια αναλυτική προσέγγιση της αγοράς των εσπεριδοειδών ωστόσο, αναδεικνύει μια σειρά από αξιοπρόσεκτες διακυμάνσεις τόσο στην παραγωγή και εξαγωγή όσο και στην εισαγωγή τους. Παρατηρούμε χώρες με εντυπωσιακές αυξήσεις εισαγωγών που υπερβαίνουν κατά εκατοντάδες τόνους τις υπόλοιπες, π. χ λεμόνια, πορτοκάλια στην Ισπανία. Υπάρχουν ακόμη χώρες που ενώ κάνουν εισαγωγές για να καλύψουν την κατανάλωση, έχουν και εξαγωγές. Τέλος η παραγωγή των εσπεριδοειδών στο σύνολο των 15 παραμένει σχεδόν σταθερή ενώ οι εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εσπεριδοειδή, Πορτοκάλια, Μανταρίνια, Γκρέιπ φρούτ, Εξαγωγές εσπεριδοειδών, Δομές αγοράς εσπεριδοειδών
Subjects: Ε > Εσπεριδοειδή
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 08:26
Last Modified: 01 Apr 2015 12:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/221

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top