Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης

Γιάγκου, Αλεξάνδρα (2006) Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap13_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (293kB)

Abstract

Το θέμα της εργασίας αυτής είναι «Διασφάλιση Υγιενής Συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης». Το επιδόρπιο γιαούρτης παρασκευάζεται από γάλα αγελάδος ξηρό άπαχο και τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι στην αγορά λόγο του χαμηλού κόστος του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να καταγράψει τις ενέργειες και τα βήματα που ακολουθούνται για την εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης. ο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην απόφαση που πάρθηκε το 1997 με βάση την οδηγία 93/43 Ε.Ο.Κ. «για την υγεινή των τροφίμων» ότι κάθε επιχείρηση τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόζει το HACCP. Το HACCP είναι μια προληπτική μέθοδος που επικεντρώνεται στον εντοπισμό και έλεγχο της αιτίας του προβλήματος ασφάλειας των τροφίμων και στην εξάλειψη του. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για την υγεινή και ασφάλεια που πρέπει να τηρείται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στους χώρους εργασίας και στο προσωπικό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λαλάς Σταύρος
Uncontrolled Keywords: Επιδόρπιο γιαούρτης, HACCP
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 08:16
Last Modified: 01 Apr 2015 09:36
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/219

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top