Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την ελληνική οικονομία

Βαγιωνά, Ευαγγελία (2006) Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την ελληνική οικονομία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (538kB)

Abstract

Το περιβάλλον, στο οποίο δημιουργούνται και εξαπλώνονται, είναι η διεθνής κοινωνία δηλαδή η κοινωνία των Κρατών. Η πρωταρχική αιτία αναπτύξεως των Διεθνών Οργανισμών είναι η ίδια η ύπαρξη της διεθνούς κοινωνίας και η επιθυμία των συνυπαρχόντων κρατών να συνεργαστούν. Ο ρόλος των οργανισμών δεν είναι μόνο κανονιστικός ή ρυθμιστικός αλλά και αναπτυξιακός. Επιπλέον η λειτουργία του συντελεί και στην ενίσχυση της σταθερότητας των Διεθνών Αγορών. Η Ελλάδα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει πλέον στους περισσότερους Διεθνείς Οικονομικούς οργανισμούς, αποφέροντας έτσι οφέλη σε διάφορους τομείς στο εμπόριο και στην οικονομία αλλά και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον την κοινωνία και τον πολιτισμό. Τέλος ο εξωτερικός δανεισμός, στον οποίο γίνεται αναφορά ένα μεγάλο μέρος της εργασίας, κυρίως για την χώρα μας, αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα των χωρών που τον δέχονται αλλά και των χωρών που δανειοδοτούν.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΠΟΕ ΟΗΕ, FAO, NATO
Subjects: Δ > Διεθνείς οργανισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 07:46
Last Modified: 09 Mar 2015 12:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/214

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top