Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων στο Νομο Έβρου και παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιαδας

Αποστολίδου, Ευαγγελία (2006) Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων στο Νομο Έβρου και παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιαδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap21_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (744kB)

Abstract

Το ζαχαρότευτλο είναι από τα σπουδαιότερα βιομηχανικά φυτά, με μεγάλη οικονομική σημασία σε παγκόσμια κλίμακα. Η σπουδαιότητα του οφείλεται όχι μόνο στο υψηλό εισόδημα που εξασφαλίζει στον παραγωγό αλλά και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας στις χώρες που το καλλιεργούν. Για την Ελληνική γεωργία αποτελεί μια από τις πλέον ανταγωνιστικές καλλιέργειες μεταξύ των φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Πρέπει όμως να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητά του οφείλεται στην στήριξη της τιμής του προϊόντος εκ μέρους της Ε.Ε. παράλληλα όμως αυτός ο τρόπος στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, ώθησε τους παραγωγούς στην επιδίωξη της μέγιστης απόδοσης με εντατικοποίηση των συντελεστών παραγωγής και επακόλουθα την υπερβολική αύξηση του κόστους, την υποβάθμιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, την ρύπανση του περιβάλλοντος και την βαθμιαία εξάντληση των φυσικών πόρων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ζάχαρη, Επεξργασία, Εμπόριο, Οικονομική διάσταση, Τοπική κοινωνία
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Τ > Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Ζ > Ζαχαρότευτλο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 21:32
Last Modified: 01 Apr 2015 08:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/213

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top