Διαδικασία συγχώνευσης εταιρειών ή μετατροπή εταιρείας από Ε.Π.Ε. ΣΕ Α.Ε.

Αποστολάκη, Μαρία (2006) Διαδικασία συγχώνευσης εταιρειών ή μετατροπή εταιρείας από Ε.Π.Ε. ΣΕ Α.Ε. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap55_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (256kB)

Abstract

Στην εργασία γίνεται αναφορά στην σύσταση Α.Ε. από συγχώνευση ατομικής επιχείρησης Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. ή κοινωνίας αστικού Δικαίου, Κοινοπραξίας με ορισμένες προϋποθέσεις: να βρίσκεται σε λειτουργία η επιχείρηση, η συμμετοχή των μελών στη νέα εταιρία με μετρητά ή σε είδος το μετοχικό κεφάλαιο της Α.Ε. να είναι τουλάχιστον 60.0006. Τις διαδικασίες συγχώνευσης: α)εκτίμηση ενεργητικού & παθητικού των υπό συγχώνευση επιχειρήσεων, β)απόφαση όλων των εταίρων να περιβληθεί τον τύπο του συμβολαιογραφικού εγγράφου, γ)η απόφαση να περιέχει τους υποχρεωτικούς όρους του καταστατικού της Α.Ε. δ)’Εγκριση της διοίκησης, ε)Διατυπώσεις δημοσιότητας. Στη συνέχεια αναφέρεται στη συγχώνευση δύο Α.Ε. που μπορεί να γίνει είτε με διάλυση τους και σύσταση νέας, με απορρόφηση τους ή εξαγορά τους από άλλους. Στην πρώτη περίπτωση οι διαλυόμενες θα μεταβιβάσουν τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού τους στη συνιστώμενη εταιρία, οι δε μέτοχοι τους θα πάρουν μετοχές της νέας εταιρίας. Κατόπιν εξετάζεται ηη διαδικασία συγχώνευσης, η οποία συνοπτικά είναι η εξής: α)Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης καταρτιζόμενο από τα Δ.Σ. των συγχωνευομένων Α.Ε. υποβαλλόμενο στις διατυπώσεις δημοσιότητας. β)Το Δ.Σ. των συγχωνευόμενων καταρτίζει επεξηγηματική έκθεση για το οικονομικό και νομικό πλαίσιο του σχεδίου σύμβασης. γ)Εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών από την επιτροπή του άρθρου 9, συντάσσει ‘Εκθεση και την υποβάλλει στη Γ.Σ. των μετόχων κάθε συγχωνευόμενης Α.Ε. δ)Αποφασίζει η Γ.Σ. για την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης συγχώνευσης. ε)Συντάσσεται Συμβολαιογραφική Πράξη συγχώνευσης και στ)Καταχωρείται η απόφαση συγχώνευσης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών (Μ.Α.Ε.). Ακολουθεί το κλείσιμο βιβλίων των Συγχωνευόμενων Α.Ε. και οι εγγραφές Σύστασης της συνιστώμενης Α.Ε. Στο τέλος της εργασίας παρατίθενται τα συμπερασματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μάμαλης Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: Εταιρίες, Συγχώνευση, Οικονομική πολιτική
Subjects: Ε > Εταιρείες - Λογιστική
Ε > Εταιρείες - Μετατροπή και συγχώνευση
Σ > Συγχωνεύσεις
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 21:27
Last Modified: 18 Nov 2015 06:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/212

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top