Παράγωγη και ποιοτικός έλεγχος κονσερβοποιημένων αλλαντικών

Φωτεινός, Γεώργιος (2005) Παράγωγη και ποιοτικός έλεγχος κονσερβοποιημένων αλλαντικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap23_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (463kB)

Abstract

Η παρούσα μελέτη έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κονσερβοποιημένων αλλαντικών, την συντήρηση και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Στα πλαίσια της μελέτης, δίνεται έμφαση στην επεξεργασία της πρώτης ύλης (κρέας), από την σφαγή του ζώντος ζώου, την ταξινόμηση του σε κατηγορίες και ποιότητες, την συντήρηση του, μέχρι την τεχνολογία παραγωγής των κονσερβών κρέατος και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Κρέας το οποίο έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (χρώμα, οσμή και γεύση, τρυφερότητα, υφή) αλλά και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά όπως εξαιρετική ικανότητα συγκράτησης νερού (ΙΣΥ), ιξώδες και ΡΗ, συμβάλουν μέγιστα στην παραγωγή και κατανάλωση ενός ποιοτικού προϊόντος. Στην συνέχεια, μετά την τυποποίηση του κρέατος και την ποιοτική ταξινόμηση του, ένα μέρος, χρησιμοποιείται για την παραγωγή κονσερβοποιημένων αλλαντικών. Ο τρόπος της επιλογής των δευτερευόντων υλικών, της επιλογής των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σαν περιέκτες, η διαδικασία της εγκυτίωσης, η όλη παραγωγή και παρασκευή και η συντήρηση του τελικού προϊόντος έχει μεγάλη σημασία στην κονσερβοποιία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καλογήρου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Κρέας, Αλλαντικά επεξεργασία, Κτηνοτροφικά προϊόντα, Έλεγχος τροφίμων
Subjects: Α > Αλλαντικά - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Κ > Κρέας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 14:05
Last Modified: 31 Mar 2015 06:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/202

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top