Πως αξιοποιούνται τα φυτικά προϊόντα που δεν πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές (στανταρ) συσκευαστηρίων γεωργικών βιομηχανιών. Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Τρύφωνα, Δέσποινα (2005) Πως αξιοποιούνται τα φυτικά προϊόντα που δεν πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές (στανταρ) συσκευαστηρίων γεωργικών βιομηχανιών. Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap90_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (713kB)

Abstract

Η οικονομία της χώρας μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή. Είναι γνωστό όμως ότι η αγροτική παραγωγή αυξάνεται συνεχεία ενώ η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι περιορισμένη. Επίσης πολλές φορές η παραγωγή των προϊόντων εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εργοστάσια ζάχαρης που βρίσκονται στους νόμους Λάρισας, Ημαθίας και Έβρου όπου υπάρχει η παραγωγή της πρώτης ύλης των τεύτλων (εικ.1). Υπάρχει λοιπόν ανάγκη διατήρησης και αξιοποίησης των προϊόντων ώστε να μπορούν να καταναλωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε διαφορετικά απομακρυσμένα από τον τόπο παραγωγής τους καταναλωτικά κέντρα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων και η απορρόφηση τους από τις βιομηχανίες (όταν αυτά καλύπτουν τις ποιοτικές προδιαγραφές που απαιτούνται) συμβάλει στη διατήρηση του εισοδήματος των αγροτών γιατί έτσι εξασφαλίζεται η διάθεση της παραγωγής τους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα αιτία που προκάλεσαν την ανάπτυξη των γεωργικών βιομηχανιών αλλά σύγχρονος προσδιορίζουν και τους βασικούς σκοπούς που εξυπηρετούν.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ζάχαρη, Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης, Εμπόριο, Συσκευασία προϊόντων
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Β > Βιομηχανία τροφίμων και το εμπόριο - Ελλάδα
Ζ > Ζαχαρότευτλο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 13:49
Last Modified: 31 Mar 2015 08:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/198

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top