Οι διεθνείς εμπορικές επιπτώσεις της εισόδου της Κίνας στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου

Πουρσανίδου, Κατερίνα (2005) Οι διεθνείς εμπορικές επιπτώσεις της εισόδου της Κίνας στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap58_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (371kB)

Abstract

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι μια ένωση κρατών με κοινά οικονομικά συμφέροντα που προσπαθεί μέσα από συζητήσεις να εξισορροπήσει τυχόν ανισορροπίες στο εμπόριο μεταξύ των μελών της και να εξομαλύνει τις διαδικασίες καθυστέρησης και εμπόδια που εγείρονται στο διεθνές εμπόριο. Γενικώς, προσπαθεί να απελευθερώσει το εμπόριο παντού για όλους. Μέχρι σήμερα, υπήρχε μια ισορροπία στο διεθνές εμπόριο μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών. Αυτή την ισορροπία τώρα, φοβούνται πολλοί πως θα την διαταράξει η είσοδος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου που έγινε το 2001. Η Κίνα είχε μια μακρά οικονομική ιστορία ισχύος, που τους τελευταίους αιώνες παράκμασε. Από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει τόσες ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, που σήμερα η Κίνα χαρακτηρίζεται ως η νέα υπερδύναμη του μέλλοντος. Οι ρυθμοί ανάπτυξής της ξεπερνούν οποιασδήποτε άλλης χώρας και οι προοπτικές της φαίνονται άπειρες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Επιπτώσεις ένταξης, Διεθνές εμπόριο
Subjects: Ε > Εμπορεύματα - Μεταφορές
Ε > Εμπορικές σχέσεις
Ε > Εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 12:18
Last Modified: 31 Mar 2015 11:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/193

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top