Τεχνολογικές καινοτομίες και η σημασία τους στην ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων

Οικονομάκου, Ελπινίκη (2005) Τεχνολογικές καινοτομίες και η σημασία τους στην ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap33_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (398kB)

Abstract

Η χρήση της τεχνολογίας κυριαρχεί πλέον στη ζωή μας και όπως είναι φυσικό έχει εισχωρήσει έστω και με αργά βήματα και στον τομέα της γεωργίας. Κάθε παραγωγός πριν λάβει την απόφαση να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας τεχνολογικής καινοτομίας θα πρέπει να εξετάσει όλους τους παράγοντες, τους περιορισμούς και τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν για τη εφαρμογή της καινοτομίας. Βέβαια για να εφαρμοστεί μία καινοτομία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει αποδεκτή από τον παραγωγό και για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Η αποδοχή εφαρμογής μιας τεχνολογικής καινοτομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, την εκπαίδευσή του, τις γνώσεις που έχει για κάποιους αναπτυξιακούς νόμους, από το εισόδημα και από πολλούς άλλους παράγοντες. Η εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό του γεωργικού τομέα, καθώς έχει συμβάλλει στην αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας από την οποία κερδισμένος είναι ο καταναλωτής ο οποίος απολαμβάνει τα βελτιωμένα παραγόμενα προϊόντα. Δηλαδή, η εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών έχει συμβάλλει στην αναδιάρθρωση και στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογία, Καινοτομία, Ανάπτυξη γεωργίας
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Τ > Τεχνολογικές καινοτομίες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 11:55
Last Modified: 06 Mar 2015 07:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/187

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top