Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί: ο ρόλος τους και η σχέση τους με την Ελλάδα

Λυμναίου, Παρασκευή (2005) Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί: ο ρόλος τους και η σχέση τους με την Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap30_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (355kB)

Abstract

Οι Οικονομικοί Οργανισμοί είναι μία κατηγορία των Διεθνών Οργανισμών. Απαρτίζονται από ένα σύνολο κρατών που συνενώνονται με νόμιμους νομικούς δεσμούς, όπου ο κάθε οργανισμός έχει τις «δικές του επιδιώξεις» και «τα δικά του όργανα». Οι οργανισμοί δημιουργήθηκαν για να διευθετηθούν οι διεθνής διαφορές, να αναπτυχθεί το διεθνές εμπόριο, να διατηρείται η οικονομική και νομισματική σταθερότητα, τα κράτη μέλη να επεξεργάζονται κοινές λύσεις και να προωθείται έτσι η συνεργασία τους. Η Ελλάδα από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει στους περισσότερους Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς. Αυτό έχει αποφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, στο εμπόριο αλλά και στους πολίτες μεμονωμένα. Ο σκοπός της εργασίας είναι να κατανοηθεί η έννοια των Οικονομικών Οργανισμών αλλά και η σημασία αυτών στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Οικονομικοί οργανισμοί, Μικρο-οικονομία, Τράπεζες
Subjects: Δ > Διεθνείς οργανισμοί
Δ > Διεθνής οικονομική
Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 09:28
Last Modified: 01 Apr 2015 12:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/178

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top