Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ

Κατσιάδα, Δέσποινα (2005) Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap40_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (272kB)

Abstract

Σκοπός μιας γαλακτοβιομηχανίας είναι να παράγει γάλα καθαρό, δηλαδή απαλλαγμένο από ορατές και αόρατες ακαθαρσίες και υγιεινό, δηλαδή απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς. Το γάλα πρέπει να διατηρεί όλες τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την αξία του από άποψη οργανοληπτική, φυσικοχημική, υγιεινή και διατροφική. Συνεπώς η έννοια της ποιότητας δεν περιορίζεται μόνο στο λίπος και την πυκνότητα, όπως θεωρείται για το ευρύ κοινό. Ο όρος «ποιότητα γάλακτος» έχει ευρεία σημασία και για αυτό, κρίνεται αναγκαία για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών των καταναλωτών. Έτσι και η ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. από την ίδρυσή της, εδώ και 50 χρόνια, έχει θέσει την ασφάλεια του καταναλωτή και την ποιότητα των προϊόντων της στο κέντρο των δραστηριοτήτων της εφαρμόζοντας πρακτικές που ξεπερνούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από τη νομοθεσία, πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Κύριος λοιπόν στόχος της είναι να παράγει γάλα με σωστή σύνθεση χωρίς όμως να περιέχονται παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Γάλα αγελάδας, Εμπόριο προϊόντων γάλακτος, Τυρί, Γιαούρτι, Κασέρι, Βιομηχανία ΔΕΛΤΑ
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 08:48
Last Modified: 01 Apr 2015 09:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/172

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top