Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου

Καραδημητρίου, Ιωάννα (2005) Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap69_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (421kB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας είναι να υποδείξει ότι οι φιλικές παρεμβάσεις προς το περιβάλλον, εκτός του ότι εξασφαλίζουν ένα αρμονικό ενιαίο σύνολο, δημιουργούν και τις άριστες συνθήκες συμπεριφοράς και ωφέλειας του κάθε στοιχείου του συνόλου που συμμετέχει και σε άλλα μικροπεριβάλλοντα. Η αμόλυντη ατμόσφαιρα εξασφαλίζει μια αρμονία στο σύμπαν, αλλά και τα διάφορα στοιχεία της, καθώς και χιλιάδες φιλικές συνεργασίες με τα οικοσυστήματα του φυτικού και ζωικού βασιλείου, των μικροοργανισμών και του ανθρώπου. Στην εργασία αυτή δίνονται οι ορισμοί της βιολογικής γεωργίας, όπως ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα. Αναφέρονται οι βασικές αρχές και οι στόχοι της βιολογικής γεωργίας, οι διαφορές της από τη συμβατική γεωργία και γίνεται λόγος για την οργάνωση του συστήματος ελέγχου στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι ανάγκες των καλλιεργούμενων φυτών σε λίπανση και τα διάφορα οργανικά λιπάσματα, ενώ περιγράφονται οι καλλιεργητικές τεχνικές που αποσκοπούν στην διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και που πρέπει να εφαρμόζει ο βιοκαλλιεργητής, όπως η χλωρή λίπανση, η αμειψισπορά και η συγκαλλιέργεια. Υποδεικνύονται ακόμα βιολογικοί τρόποι φυτοπροστασίας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα βιολογικά παρασκευάσματα, ενώ αναπτύσσεται το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ζιζανίων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Οίνος, Οινοποιεία, Κρασία Σάμου, Σταφύλι, Αμπέλι
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 28 Feb 2015 08:36
Last Modified: 05 Mar 2015 08:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/170

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top