Διαχρονική εξέλιξη του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ελλάδα

Καραγεωργιάδης, Αθανάσιος (2005) Διαχρονική εξέλιξη του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap68_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (687kB)

Abstract

Ο πληθωρισμός και η ανεργία αποτελούν, αν όχι τα σημαντικότερα, δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα μιας ανεπτυγμένης οικονομίας. Για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας έπαιξαν, και παίζουν, σημαντικό ρόλο γιατί κυρίως ο πληθωρισμός της Ελληνικής οικονομίας υπήρξε ένα από τα κριτήρια που κλήθηκε να πληρεί για την ένταξη της στη κοινή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστή και ως Ευρωζώνη. Η ανεργία είναι επίσης ένα ανεπιθύμητο φαινόμενο για μια χώρα. Έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας μερίμνησε παίρνοντας σειρά μέτρων για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξη αυτών των φαινομένων, δηλαδή του πληθωρισμού και της ανεργίας, στην Ελληνική οικονομία. Στο δεύτερο κεφάλαιο ορίζεται ο πληθωρισμός, αναλύεται στις διάφορες μορφές του, παρουσιάζονται τα αίτια και οι συνέπειες του και αναφέρονται ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται το φαινόμενο της ανεργίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Πληθωρισμός, Ελληνική οικονομία, Ανεργία
Subjects: Α > Ανεργία - Στατιστικές μέθοδοι
Ε > Εργατικό δυναμικό
Π > Πληθωρισμός (Οικονομία)
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 13:21
Last Modified: 31 Mar 2015 06:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/169

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top