Η Κύπρος στην πορεία της εναρμόνισης με την Ε.Ε.: γεωργία, φυσικοί πόροι, περιβάλλον

Θεοφάνους, Θεοφάνης (2008) Η Κύπρος στην πορεία της εναρμόνισης με την Ε.Ε.: γεωργία, φυσικοί πόροι, περιβάλλον. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap63_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί την ισχυρότερη προσπάθεια για ανάπτυξη, συμφιλίωση και πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Έχει κατορθώσει πολλά και έχει ακόμη περισσότερα μπροστά της. Η Ενιαία Αγορά, το κοινό νόμισμα, οι κοινές πολιτικές σε διάφορα επίπεδα και θέματα, ο υγιής ανταγωνισμός, οι τέσσερις ελευθερίες και η διεθνής αρωγή αποτελούν μερικά από τα επιτεύγματά της. Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Η ιστορία της, ο πολιτισμός της, η πολιτιστική της κληρονομιά, οι κοινές αξίες του κυπριακού λαού, είναι οι μακροχρόνιοι δεσμοί που τη συνδέουν με την Ευρώπη. Επιπλέον, η οργάνωση της πολιτιστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών της προσδίδουν αναμφίβολα ευρωπαϊκό χαρακτήρα στο νησί. Η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός γιατί στην ουσία είναι η φυσική προέκταση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα και της ταυτότητάς της. Η Ε.Ε εισέρχεται σε μια νέα ιστορική εποχή και το νησί ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, καλείται να μετάσχει ισότιμα και ενεργά στη διαμόρφωση και διατύπωση των αρχών της πολιτικής που θα διέπουν το μέλλον της διευρυμένης Ευρώπης. Με την ένταξή της στην Ε.Ε: έχει πλέον λόγο στη διαμόρφωση του δικού της μέλλοντος. Το αίσθημα της ασφάλειας ενδυναμώνεται, αφού η προσχώρησή της στην ένωση την καθιστά ευρωπαϊκό χώρο και τυχόν ξένη επέμβαση στο έδαφός της θα θεωρείται επέμβαση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το αίσθημα της προοπτικής και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας ενισχύονται, αφού χαράσσεται ένα μέλλον μακριά από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις εθνικιστικού χαρακτήρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Φυσικοί πόροι, Αγροτουρισμός, Γεωργία
Subjects: Α > Αγροτική βιοτεχνολογία
Α > Αγροτική πολιτική
Α > Αγροτική ανάπτυξη - Κύπρος
Ε > Ευρώπη - Οικονομικές συνθήκες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 08:39
Last Modified: 31 Mar 2015 12:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/158

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top