Συστατικά τροφίμων ζωικής προέλευσης με χαρακτηριστικά λειτουργικών τροφίμων

Επιστηθίου, Μαρίνα (2008) Συστατικά τροφίμων ζωικής προέλευσης με χαρακτηριστικά λειτουργικών τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap98_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνονται οι ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού για άμυνα. Οι κίνδυνοι που απειλούν την υγεία μας πολλαπλασιάζονται διαρκώς και έτσι τα λειτουργικά τρόφιμα με τις ευεργετικές τους ιδιότητες παρουσιάζονται σαν ασπίδα προστασίας για την υγεία μας. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι τα τρόφιμα που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν όφελος στην υγεία, πέρα από το όφελος της καλής βασικής διατροφής και της φυσικής, θρεπτικής αξίας που ήδη προσφέρουν. Οι ενεργές βιολογικά συνθέσεις των λειτουργικών τροφίμων προσφέρουν υγιεινά οφέλη και επιθυμητές φυσιολογικές επιδράσεις, όπως καλύτερη πέψη, καλύτερη εντερική λειτουργία, πρόληψη καρκίνου και βελτιώσεις στους μεταβολικούς ρυθμούς, πίεση του αίματος, ενεργειακά επίπεδα κλπ.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Φυσικά προϊόντα, Διατροφή, Λειτουργικά προϊόντα, Συμπληρώματα διατροφής
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Προϊόντα
Τ > Τρόφιμα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 08:02
Last Modified: 09 Mar 2015 08:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/153

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top