Επίδραση των διαφόρων κατεργασιών των τροφίμων στις λειτουργικές και θρεπτικές ιδιότητες των πρωτεϊνών

Καλύβα, Μαγδαληνή (2005) Επίδραση των διαφόρων κατεργασιών των τροφίμων στις λειτουργικές και θρεπτικές ιδιότητες των πρωτεϊνών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap44_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (814kB)

Abstract

Οι πρωτεΐνες είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες κατέχουν ίσως το σημαντικότερο ρόλο σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Βασική δομική μονάδα των πρωτεϊνών είναι τα 20 αμινοξέα που ενώνονται σε διάφορους συνδυασμούς και δίνουν το πλήθος των διαφόρων πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες κάτω από ορισμένες συνθήκες μετουσιώνονται και εμφανίζονται δομικές μεταβολές στο μόριό τους που συνοδεύονται από μεταβολή των φυσικοχημικών της ιδιοτήτων και απώλεια των βιολογικών τους ιδιοτήτων. Η μετουσίωση των πρωτεϊνών μπορεί να συμβεί λόγω κάποιων φυσικών παραγόντων (θέρμανση). Οι πρωτεΐνες είναι το πιο σπουδαίο συστατικό που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για τη διατροφή του επειδή είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και συντήρηση των ιστών του σώματός του. Τις συναντάμε στο κρέας, στα ψάρια, στο γάλα, στα αυγά και σε πολλά άλλα τρόφιμα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Πρωτεΐνες, Τρόφιμα, Αποστείρωση, Κατάψυξη τροφίμων, Κατεργασίες τροφίμων
Subjects: Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 20:46
Last Modified: 01 Apr 2015 11:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/147

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top