Συμπεριφορά καταναλωτών και οι καθοδηγητές γνώμης. Η περίπτωση της επίδρασης του ιατρικού κλάδου στη ζήτηση των γαλακτοκομικών προϊόντων

Δημητρακάκης, Αντώνιος (2005) Συμπεριφορά καταναλωτών και οι καθοδηγητές γνώμης. Η περίπτωση της επίδρασης του ιατρικού κλάδου στη ζήτηση των γαλακτοκομικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (757kB)

Abstract

Η συμπεριφορά των καταναλωτών λόγω της πολυπλοκότητάς της μελετάται με βάση υποδείγματα. Τα υποδείγματα αναπτύχθηκαν προκειμένου να προσδιορίσουν, να κατηγοριοποιήσουν και στη συνέχεια να αναλύσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη συμπεριφορά. Στην παρούσα εργασία περιγράφονται τα υποδείγματα λήψεως αποφάσεων του καταναλωτή που αφορούν στη διαδικασία που ακολουθείται καθώς και οι παράγοντες που σχετίζονται με τα πρόσωπα και επηρεάζουν τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων αυτών (π.χ. βιολογικοί, ψυχολογικοί κ.λ.π.). Στη συνέχεια αναλύεται η μέθοδος με την οποία ο καταναλωτής επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει για ένα προϊόν και ο τρόπος που τις αξιολογεί και τις κατηγοριοποιεί πριν τη λήψη της τελικής απόφασης. Επίσης παραθέτονται πρόσθετοι, εξωγενείς παράγοντες, που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων του καταναλωτή όπως η οικογένεια, η κοινωνική τάξη οι καθοδηγητές γνώμης κ.ά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Μοντέλα, Συμπεριφορά καταναλωτή, Γαλακτοκομικά
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 17:21
Last Modified: 01 Apr 2015 09:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/141

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top