Η καλλιέργεια και η μετασυλλεκτική καλλιέργεια του βαμβακιού

Δέϊκος, Γεώργιος (2005) Η καλλιέργεια και η μετασυλλεκτική καλλιέργεια του βαμβακιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (912kB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να προσεγγίσει, να καταγράψει και να παρουσιάσει τη σημερινή κατάσταση της βαμβακοκαλλιέργειας με ιδιαίτερη έμφαση στο στάδιο της μετασυλλεκτικής διαχείρισης του βαμβακιού. Από τη στιγμή που φυτρώνει στο χωράφι μέχρι τη στιγμή της εκκόκκισης του. Ακόμα καταγράφονται η συμπεριφορά και η απόδοση της αγοράς – προσφορά και ζήτηση, όπως επίσης αναφέρονται η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το βαμβάκι. Αναλυτικότερα στη παρούσα εργασία στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η καταγωγή και ο τρόπος διάδοσης του βαμβακιού μέσα στο χρόνο. Στο δεύτερο και στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα είδη οι ποικιλίες και η καλλιέργεια του βαμβακιού. Στο τέταρτο κατά σειρά κεφάλαιο παρουσιάζεται η μετασυλλεκτική μεταχείριση του βαμβακιού, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο ακολουθεί η προσφορά του. Το έκτο κεφάλαιο ασχολείται με το βαμβάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην παγκόσμια αγορά, ενώ στο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο μελετάται η δομή της αγοράς.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραγωγή βαμβακιού, Εμπορία βαμβακιού
Subjects: Β > Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 17:17
Last Modified: 31 Mar 2015 08:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/140

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top