Η εφαρμογή του συστήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη καλλιέργεια του κερασιού στο συνεταιρισμού ΑΓΡΑ Ν. Πέλλας (ΠΡΟΤΥΠΑ AGRO 2–1 ΚΑΙ AGRO 2–2)

Γιόνδη, Κυριακή (2005) Η εφαρμογή του συστήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη καλλιέργεια του κερασιού στο συνεταιρισμού ΑΓΡΑ Ν. Πέλλας (ΠΡΟΤΥΠΑ AGRO 2–1 ΚΑΙ AGRO 2–2). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap86_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (722kB)

Abstract

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άγρα ιδρύθηκε το 1996, αλλά ως Πρωτοβάθμιος Γεωργικός Πιστωτικός Οργανισμός λειτουργεί από το 1927. στις αρχές του 2005 συμφωνήθηκε και άρχισε να ισχύει το Πιστοποιητικό Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων των προτύπων AGRO 2-1 (προδιαγραφή) και AGRO 2 – 2 (Απαιτήσεις για την εφαρμογή) και τον κανονισμό Πιστοποίησης Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Βασικότερο κομμάτι της επιτυχίας του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης είναι η ανάπτυξη στρατηγικών, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σχετικές μεθόδους και τακτικές που έχει στη διάθεσή του ο κάθε παραγωγός ξεχωριστά. Ένας επιτυχημένος εφαρμοστής συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης θα πρέπει να αξιολογεί όλες τις εναλλακτικές λύσεις και να εφαρμόσει την οικονομικότερη και πιο εφικτή για αυτόν. Γίνεται φανερό ότι η αποτελεσματικότητα και επιτυχία των συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης εξαρτάται εν τέλει από τον παραγωγό και όσους συμμετέχουν στη διαχείριση της καλλιέργειας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κεσίση Ελένη
Uncontrolled Keywords: Κεράσι, Ολοκληρωμένη Διαχείριση, Μη συμβατικοί τρόποι καλλιέργειας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Άγρα
Subjects: Α > Αγροτική πολιτική
Κ > Κερασιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 17:06
Last Modified: 04 Mar 2015 13:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/138

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top