Διαδικασία τιμολόγησης και παράγοντες που επιδρούν στον καθορισμό της τιμής

Αντωνιάδου, Κυριακή (2005) Διαδικασία τιμολόγησης και παράγοντες που επιδρούν στον καθορισμό της τιμής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap24_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (320kB)

Abstract

Οι δύο αυτές παροιμίες επιτυγχάνουν να αποδώσουν με καταπληκτική ακρίβεια τη σύγχρονη φιλοσοφία και αντίληψη αναφορικά με την πολύπλοκη διαδικασία καθορισμού των τιμών και αποτελούν μια ενδεικτική περίληψη για το περιεχόμενο, όλων όσων θα αναφέρουμε στη συνέχεια. Με απλά λόγια η πρώτη παροιμία τονίζει ότι η τιμή κάθε προϊόντος οφείλει να αντικατοπτρίζει την αξία και την ωφέλεια, που οι καταναλωτές θεωρούν ότι το συγκεκριμένο κάθε φορά προϊόν τους προσφέρει. Η δεύτερη παροιμία έρχεται να συμπληρώσει τα προηγούμενα, λέγοντας ότι ούτε η υποτιμολόγηση, αναφορικά με την αξία που κάθε προϊόν ενσωματώνει, αλλά ούτε και υπερτιμολόγηση βοηθούν την εταιρία, τουλάχιστον σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Στο σημείο αυτό όμως θα ήταν χρήσιμο να δώσουμε έναν ορισμό για την τιμή. Η τιμή, λοιπόν, είναι το σύνολο των αξιών που οι καταναλωτές ανταλλάσσουν για τα οφέλη του να έχουν ή να χρησιμοποιούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.( University of south Florida). Η τιμή, ως γνωστών, αποτελεί ένα βασικό συστατικό στοιχείο του μίγματος marketing μιας επιχείρησης και είναι το μόνο που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή εισοδήματος από την πώληση του προϊόντος. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα 3P του marketing mix είναι περισσότερο ευμετάβλητο και είναι εύκολα αντιληπτό από τους καταναλωτές.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τιμολόγηση, Κόστος προϊόντος
Subjects: Ε > Εμπορεύματα - Μεταφορές
Ε > Εμπορική πολιτική
Κ > Κοστολόγηση
Τ > Τιμές (Οικονομία)
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 15:56
Last Modified: 31 Mar 2015 11:15
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/127

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top