Αυτοάνοσα νοσήματα και η επίδραση τους στην γονιμότητα της γυναίκας και την κύηση

Βοργιατζίδου, Αντωνία - Μάρθα (2020) Αυτοάνοσα νοσήματα και η επίδραση τους στην γονιμότητα της γυναίκας και την κύηση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MW12_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η εργασία πραγματεύεται την σχέση ανάμεσα στα αυτοάνοσα νοσήματα και την γονιμότητα της γυναίκας αλλά και στην επίδραση των νοσημάτων στην κύηση. Αρχικά, γίνεται μια ανασκόπηση των αυτοάνοσων νοσημάτων και επισημαίνονται τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια, γίνεται μια συσχέτιση των προαναφερθέντων νοσημάτων με την γονιμότητα της γυναίκας. Τέλος, αναφέρονται οι επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στην διάρκεια της κύησης. Με την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τον βαθμό που το κάθε αυτοάνοσο νόσημα επηρεάζει την γονιμότητα της γυναίκας και την κύηση αλλά και ποια από αυτά είναι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα υπογονιμότητας και ανεπιθύμητες επιπλοκές στην κύηση. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτελεί μία βιβλιογραφική έρευνα, η οποία προκύπτει μέσα από μελέτη συγγραμμάτων και άρθρων που βασίζονται στα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και την γονιμότητα της γυναίκας και την κύηση. Επιπλέον, για την εκπόνηση της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν και διάφορες πηγές από έγκυρες διαδικτυακές ιστοσελίδες αλλά και επιστημονικές μελέτες που υπάρχουν στις διαδικτυακές πηγές λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί και της μη ορθής λειτουργίας των βιβλιοθηκών, οι οποίες συμβάλλουν στην σωστή και πιο εμπεριστατωμένη έρευνα και εκπόνηση της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ηλία Ειρήνη
Uncontrolled Keywords: Αυτοάνοσα Νοσήματα, Γονιμότητα, Υπογονιμότητα, Κύηση, Κύηση Υψηλού Κινδύνου, Ρευματικές Παθήσεις, Ενδοκρινοπάθειες
Subjects: Γ > Γυναικολογία
Μ > Μαιευτική
Divisions: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας > Τμήμα Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Mar 2023 10:59
Last Modified: 28 Mar 2023 10:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12192

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top