Αστικά (υγρά) απόβλητα Δήμου Λάρισας. Επεξεργασία και απόδοση αυτών για χρήση στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων

Γελατζής, Χρήστος (2008) Αστικά (υγρά) απόβλητα Δήμου Λάρισας. Επεξεργασία και απόδοση αυτών για χρήση στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap87_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (15MB)

Abstract

Η πτυχιακή εργασία αφορά τα αστικά υγρά απόβλητα στον δήμο Λάρισας, τη μελέτη και ανάλυση των σταδίων επεξεργασίας τους και τη διάθεση τους για χρήση στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων. Η μόλυνση του νερού, ένα σημαντικό πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, είναι το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων που παρατηρούνται σε μεγάλες μάζες νερού, όπως λίμνες, ποτάμια, ωκεανούς, υπόγεια ύδατα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των υδάτων. Με τον όρο «Ποιότητα νερού» προσδιορίζουμε τα φυσικά, χημικά και βιολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δείγμα νερού και σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία, την ασφάλεια των οικοσυστημάτων, όπως και την δυνατότητα του νερού να χρησιμοποιείται ως πόσιμο. Τροποποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας των νερών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λυμάτων. Επεξεργασία λυμάτων είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των ρυπαντών από τα νερά, η οποία επιτυγχάνεται με μια σειρά διαδικασιών που περιλαμβάνουν φυσικές, χημικές και βιολογικές διεργασίες. Η επεξεργασία μπορεί να διεξάγεται είτε άμεσα, κοντά στη πηγή δημιουργίας τους, είτε μετά από συλλογή και μεταφορά τους σε μεγάλες μονάδες επεξεργασίας μέσω ενός συστήματος αντλιών και αγωγών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Γεωργία, Ενεργός ιλύς, Άρδευση, Αστικά υγρά απόβλητα, Επεξεργασία λυμάτων, Βιολογικός Καθαρισμός
Subjects: Β > Βιολογικός καθαρισμός
Γ > Γεωργικά προϊόντα
Λ > Λύματα - Καθαρισμός
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 11:32
Last Modified: 12 Nov 2015 16:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/121

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top