Από την παραγωγή στη μεταποίηση: Η περίπτωση του βαμβακιού

Μαδένογλου, Ειρήνη (2022) Από την παραγωγή στη μεταποίηση: Η περίπτωση του βαμβακιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG65_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (15MB)

Abstract

Στην εργασία που ακολουθεί, γίνεται λόγος για το αγροτικό προϊόν, βαμβάκι. Την πορεία του από τον πρωτογενή στον δευτερογενή τομέα με τελικό στάδιο τον καταναλωτή. Σκοπός της εργασίας είναι να διατυπωθούν οι διαφορές μεταξύ των κλάδων και τα οφέλη του κάθε ένα ξεχωριστά για το προϊόν. Η εργασία πραγματεύεται την διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται στον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όπως επίσης παρατίθενται στατιστικά στοιχεία και δεδομένα των διεθνών τιμών βάμβακος, της παγκόσμια κατανάλωσης βαμβακιού, τα τελικά αποθέματα αυτού καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας. Γίνεται αναφορά και στην νέα Εθνική Στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού για το χρονικό διάστημα 2019-2029 που θα υιοθετήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εμφανώς, δεν παραλείπονται από την διατριβή και οι αρνητικές επιπτώσεις που πιθανόν να παρουσιάζονται στην καλλιέργεια, μεταποίηση του βαμβακιού αλλά και στους υπόλοιπους συντελεστές του προϊόντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Βαμβάκι, Παραγωγή, Δευτερογενής τομέας, Κατανάλωση, Εμπορικό ισοζύγιο, Μεταποίηση, Εθνική Στρατηγική
Subjects: Β > Βαμβάκι
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Jan 2023 11:45
Last Modified: 26 Jan 2023 11:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12088

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top