Μελέτη των κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας και της μετασυλλεκτικής φυσιολογίας καρπών μηλιάς

Κυριακίδου, Σοφία (2022) Μελέτη των κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας και της μετασυλλεκτικής φυσιολογίας καρπών μηλιάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG63_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (11MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας καρπών μηλιάς και επιπλέον η μετασυλλεκτική φυσιολογία των μήλων. Αρχικά αναφέρονται εν συντομία ορισμένες βασικές πληροφορίες για την καλλιέργεια της μηλιάς όπως ιστορική αναδρομή και μερικές γενικές πληροφορίες. Επιπλέον αναφέρονται βασικές ποικιλίες μηλιάς, οι κατηγορίες τους και οι τρόποι με τους οποίους γίνεται η επιλογή τους. Επίσης, αναφέρονται τα ποιοτικά ,επιφανειακά φυσικά και βιομηχανικά χαρακτηριστικά των μήλων. Συνεχίζοντας, γίνεται και μια μικρή αναφορά για την θρεπτική αξία των μήλων. Παίρνοντας στο ειδικό κομμάτι της εργασίας που αφορά τη συγκομιδή των μήλων αναφέρεται η συμβολή του κατάλληλου σταδίου για τη συγκομιδή. Έπειτα αναφέρονται αναλυτικά τα κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας. Επιπρόσθετα, περνώντας στη μετασυλλεκτική φυσιολογία των μήλων αναλύονται οι μέθοδοι συντήρησης και αποθήκευσης. Αναλυτικότερα αναφέρονται οι τρόποι που ακολουθούνται στη συντήρηση των μήλων δηλαδή στα κανονικά και η ελεγχόμενη ατμόσφαιρα καθώς και τα πλεονεκτήματα και η σύγκριση των μεθόδων αυτών. Υπάρχουν πληροφορίες για το αιθυλένιο, για το 1-MCP και για το πρόβλημα της αφυδάτωσης που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον αναφέρονται οι φυσιολογικές ανωμαλίες των μήλων. Επίσης, αναφέρεται η μεταφορά των μήλων από τον αγρό έως και τον τελικό τους προορισμό και η ορθή μεταφορά τους. Συνοψίζοντας καταγράφονται τα συμπεράσματα που δημιουργήθηκαν από τη συγγραφή της παρούσας πτυχιακής εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραγιάννης Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Μήλο, Ωριμότητα, Συντήρηση, Ποιοτικά χαρακτηριστικά, Συνθήκες, Θερμοκρασία, Υγρασία, Οξυγόνο, Διοξείδιο του άνθρακα, Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, Αιθυλένιο, 1-MCP.
Subjects: Μ > Μηλιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Jan 2023 11:20
Last Modified: 26 Jan 2023 11:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12086

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top