Παρουσίαση της εφαρμογής Taxisnet και η παράλληλη λειτουργία του MyData

Μαραγιάννης, Νικόλαος (2021) Παρουσίαση της εφαρμογής Taxisnet και η παράλληλη λειτουργία του MyData. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D64_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα του Taxisnet είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο παρέχει πρόσβαση στους φορολογούμενους πολίτες επί 24ωρου βάσεως δίνοντας τους την ευκαιρία να διευθετούν και να ενημερώνονται άμεσα για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Από την άλλη πλευρά, η νεοσύστατη πλατφόρμα του myData είναι μια διαδικτυακή ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην οποία καταχωρούνται τα λογιστικά βιβλία των επιχειρήσεων, επιτρέποντας στο κράτος να μπορεί να ανατρέξει σε αυτά και να προβεί σε απαραίτητους ελέγχους. Στην παρούσα εργασία, λοιπόν, μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις ανωτέρω πλατφόρμες. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο Taxisnet, τόσο στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του όσο και στις υπηρεσίες που παρέχει προς τους χρήστες και συγκεκριμένα σε υπηρεσίες που αφορούν πληρωμές, φορολογικές υποχρεώσεις, επιδόματα, καθώς και υπηρεσίες ακινήτων. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο myData και συγκεκριμένα στο σκοπό της δημιουργίας του, στις λειτουργίες του RESTAPI, καθώς και σε λειτουργίες που αφορούν τη δομή των παραστατικών και τον τρόπο υποβολής των δεδομένων από τις επιχειρήσεις. Η συγγραφή δεν περιορίστηκε μόνο στην απλή παράθεση πληροφοριών, αντιθέτως το περιεχόμενο εμπλουτίστηκε τόσο με τη διαγραμματική τους απεικόνιση(η δομή των λειτουργιών) όσο και με την παρουσίαση πινάκων(χαρακτηριστικά των λειτουργιών). Τέλος, διεξήχθησαν συμπεράσματα σχετικά με τις λειτουργίες των δύο πλατφορμών, καθώς και για τη χρησιμότητά τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Πλατφόρμα Taxisnet, Φορολογία, myDATA (myDigital Accounting and TaxApplication), Λογιστικά βιβλία, Λειτουργίες
Subjects: Φ > Φορολογικό σύστημα
Π > Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Oct 2022 09:37
Last Modified: 19 Oct 2022 09:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12028

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top