Δημιουργία φωτορεπορτάζ με χρήση τεχνικών ψηφιακής αφήγησης για τους γουναράδες της Καστοριάς

Σμιξιώτης, Δημήτριος (2022) Δημιουργία φωτορεπορτάζ με χρήση τεχνικών ψηφιακής αφήγησης για τους γουναράδες της Καστοριάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC41_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (19MB)

Abstract

Η διάρθρωση της εργασίας περιλαμβάνει αρχικά το θεωρητικό υπόβαθρο της εργασίας με την βοήθεια της σχετικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Αναλύεται το πεδίο της καστοριανής γουνοποιίας, της φωτογραφίας και του φωτορεπορτάζ, της εθνογραφίας και της εθνογραφικής έρευνας, αφού κατά βάση στην ερευνητική αυτή κατηγορία εμπίπτει και η δική μας έρευνα, και της ψηφιακής αφήγησης. Στην συνέχεια επεξηγούμε αναλυτικά την μεθοδολογία που ακολουθήσαμε κατά την διεξαγωγή της έρευνας καθώς και τα δομικά στοιχεία αυτής. Ακολουθεί η ανάλυση του συλλεχθέντος υλικού στη βάση της περιγραφής του εργασιακού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει την παρουσίαση του εργασιακού αντικειμένου, των εργαλείων και των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται, των απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται, των συνθηκών εργασίας αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του επαγγέλματος. Διερευνώνται επίσης, τα προβλήματα και οι δυσκολίες του κλάδου αλλά και οι πεποιθήσεις για τις προοπτικές και το μέλλον του. Στη συνέχεια, μέσω του υλικού των συνεντεύξεων που συλλέχθηκε και πιο συγκεκριμένα από τις απαντήσεις που δόθηκαν, συγκροτούνται τέσσερις προσωπικές αφηγήσεις, που, βοηθούντος και του φωτογραφικού υλικού, προσιδιάζουν στο είδος της ψηφιακής αφήγησης. Η εργασία κλείνει με την παράθεση των συμπερασμάτων που αναδύονται μέσα από την ενδελεχή εξέταση των δεδομένων και την ανάλυσή τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μεταξιώτης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Αφηγήσεις, Γουνοποιοί, Γουναράδες, Καστοριά, Φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Ψηφιακές ιστορίες, Ψηφιακή αφήγηση.
Subjects: Γ > Γουνοποιία
Γ > Γούνα
Ψ > Ψηφιακό βίντεο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Oct 2022 07:50
Last Modified: 19 Oct 2022 07:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11975

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top