Συγκριτική μελέτη ελεύθερου λογισμικού επεξεργασίας ήχου = Comparative study of free audio editing software

Κυδωνάκης, Χαράλαμπος (2021) Συγκριτική μελέτη ελεύθερου λογισμικού επεξεργασίας ήχου = Comparative study of free audio editing software. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC81_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (13MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η δημιουργία αφήγησης ή τηλεοπτικού σποτ σε ηχογράφηση σε κάθε ένα από τα λογισμικά με προσθήκη εφέ, επεξήγηση αυτών και με διάρκεια έως 2 λεπτά. Έτσι θα μάθει και ο χρήστης βασικές τεχνικές επεξεργασίας ήχου, κατανόησης των εφέ και κινητοποίηση του ίδιου να πειραματιστεί και αυτός με τα λογισμικά. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι το θεωρητικό πλαίσιο και το δεύτερο μέρος είναι το μεθοδολογικό. Το θεωρητικό πλαίσιο αποτελείται από δυο κεφάλαια, το πρώτο που περιέχει 3 υποκεφάλαια και το δεύτερο κεφάλαιο που αφορά τα προγράμματα. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις πολυμεσικές εφαρμογές γενικά, στο τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα ήχου και το τι περιέχουν τα downloading sites των επιλεγμένων προγραμμάτων. Στο δεύτερο κεφάλαιο έχουμε τέσσερα υποκεφάλαια. Κάθε υποκεφάλαιο αναλύει και ένα από τα τέσσερα προγράμματα. Σε κάθε υποκεφάλαιο υπάρχουν λίγα λόγια για το πρόγραμμα, βασικά χαρακτηριστικά, βασικές λειτουργείες , εφέ με επεξήγηση αυτών γραπτώς και με screenshot σαν εγχειρίδιο. Έπειτα ακολουθούν διάφορα συμπεράσματα των λογισμικών και ομοιότητες και διαφορές αυτών. Ακόμα παρουσιάζεται και η βιβλιογραφία για τη θεωρία και τη συγγραφή της πτυχιακής εργασίας. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τις ηχογραφήσεις εμπλουτισμένες με εφέ στα λογισμικά όπου θα δοθεί σε CD-ROM μαζί με το συγγραφικό κομμάτι.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπάτος Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Συγκριτική μελέτη, Επεξεργασία ήχου, Βασικές λειτουργίες, Εφέ, Προγράμματα, Λογισμικά, Πληροφόρηση, Πολυμεσικές εφαρμογές, Πεδία εφαρμογής, Ανάλυση, Τρόπος λειτουργίας, Site, Εταιρεία, Audio file, Ηχογράφηση, Format.
Subjects: Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Sep 2022 06:26
Last Modified: 20 Sep 2022 06:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11954

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top