Υπερεθνικοί οργανισμοί και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η περίπτωση των οργανισμών του χώρου του πολιτισμού = Transnational organizations and Social Media: The case of cultural organizations

Κολιοπούλου, Ευθαλία (2022) Υπερεθνικοί οργανισμοί και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η περίπτωση των οργανισμών του χώρου του πολιτισμού = Transnational organizations and Social Media: The case of cultural organizations. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC24-2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία η μελέτη εστίασε κυρίως στους διακυβερνητικούς οργανισμούς που βασικό θέμα ενασχόλησής τους είναι ο πολιτισμός και το πώς επικοινωνούν μέσα από τις νέες τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δίνουν την ευκαιρία ώστε να αλλάξει ολοκληρωτικά το «παιχνίδι» της επικοινωνίας μέσα από την αλληλοεπίδραση. Ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και προκύπτουν συνεχώς καινούργιες θεματικές με βάση αυτό το αρχικό. Η βιβλιογραφία είναι ιδιαίτερα πλούσια αλλά θα μπορούσαν να προκύψουν πολλά επιμέρους θέματα για καινούριες μελέτες. Αν πάρουμε τον τίτλο της εργασίας και τον αναλύσουμε προκύπτουν τρεις θεματικές και με βάση αυτό δημιουργήθηκε το πλάνο της εργασίας και προέκυψαν και τα αντίστοιχα κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος της εργασίας υπάρχουν τρία κεφάλια. Το πρώτο μιλάει για τους υπερεθνικούς οργανισμούς, πώς προέκυψαν, ποιες ήταν οι αιτίες αναπτύξεως τους, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην διεθνή κοινωνία αλλά και τις κατηγορίες αυτών. Επιπλέον γίνεται μια αναφορά στους πιο σημαντικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το πώς παρουσιάζονται αλλά και το πόσο συχνά εμφανίζονται στην βιβλιογραφία. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στον τομέα του πολιτισμού, ένας πολύ σημαντικός τομέας στην ζωή μας και την καθημερινότητα μας και στην πολιτιστική κληρονομιά. Αφού γίνει μια σύντομη αναφορά σε αυτούς τους όρους, θα παρουσιαστούν οι οργανισμοί που ασχολούνται με το κομμάτι του πολιτισμού αλλά και μια αναφορά στην ψηφιοποιημένη πια πολιτιστική κληρονομιά και τον εκσυγχρονισμό του σημαντικού αυτού τομέα. Τέλος στο τρίτο κεφάλαιο μιλάει για την επικοινωνία, την τεχνολογική εξέλιξη και την έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων παίζει σημαντικό ρόλο και εξελίσσεται συνεχώς μέσα από αυτούς τους τομείς. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν πια τεράστιο ρόλο και συμβάλουν στην διαμόρφωση γνώμης ή επηρεάζουν σημαντικά την άποψη τους κοινού τους. Στη συνέχεια το δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στην μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα εργασία αλλά και η παρουσίαση της ψηφιακής εικόνας των οργανισμών αυτών μέσα από τις ιστοσελίδες τους και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν. Αφού συγκεντρωθούν και παρουσιαστούν θα γίνει και η αξιολόγηση αυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πανάτσα Ναταλία
Uncontrolled Keywords: Υπερεθνικοί οργανισμοί, Διεθνείς κυβερνητικοί οργανισμοί, Πολιτιστική κληρονομιά, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Subjects: Δ > Διεθνείς οργανισμοί
Ε > Επικοινωνία
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Π > Πολιτισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Sep 2022 06:35
Last Modified: 20 Sep 2022 06:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11952

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top