Παρακολούθηση καρδιακού παλμού μέσω διαδικτύου με Arduino και ThingSpeak

Σφενδώνης, Κωνσταντίνος Απ. (2022) Παρακολούθηση καρδιακού παλμού μέσω διαδικτύου με Arduino και ThingSpeak. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
Η5_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Σε αυτήν την πτυχιακή θα κατασκευαστεί ένα σύστημα ανίχνευσης και παρακολούθησης καρδιακού παλμού χρησιμοποιώντας το Arduino και την πλατφόρμα ThingSpeak. Στo κατασκευαστικό μέρος ένας αισθητήρας παλμού (pulse sensor) θα καταγράφει τον καρδιακό παλμό και θα εμφανίζεται σε μια οθόνη LCD σε χτύπους ανά λεπτό (BPM). Επίσης, οι μετρήσεις θα στέλνονται στην πλατφόρμα ThingSpeak μέσω WiFi ώστε να μπορούν o μετρήσεις να είναι πρoσβάσιμες μέσω διαδικτύου. Στo θεωρητικό μέρος θα αναλυθούν oι μικρoελεγκτές και οι μικρoεπεξεργαστές, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet Of Things), η πλατφόρμα Arduino και TO μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί για την εν λόγω πτυχιακή. Επίσης θα αναλυθούν τα υλικά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τέλος, θα αναλυθεί το κύκλωμα, o προγραμματισμός του Arduino, το πως θα μπορούσε να γίνει φορητή η κατασκευή και θα συγκριθεί με ένα εμπορικό προϊόν της αγοράς. Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η κατασκευή ενός έξυπνου συστήματος παρακολούθησης καρδιακού παλμού το οποίο με κάποιες βελτιώσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιστήμη της ιατρικής και να κάνει πιο εύκολη την ζωή μας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βανδίκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Arduino, Pulse Sensor, ThingSpeak, Μικρoελεγκτής, Πρoγραμματισμός, Ίντερνετ, WiFi, Διαδίκτυο των πραγμάτων
Subjects: Μ > Μικροελεγκτές
Τ > Τηλεϊατρική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2022 08:33
Last Modified: 08 Sep 2022 08:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11901

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top