Μελέτη της επίδρασης του πράσινου τρυγητοί στη σύνθεση των σταφυλιών και των παραγόμενων οίνων της ποικιλίας MERLOT

Βούλγαρη, Αθηνά (2008) Μελέτη της επίδρασης του πράσινου τρυγητοί στη σύνθεση των σταφυλιών και των παραγόμενων οίνων της ποικιλίας MERLOT. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap34_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Αυτή η μελέτη αναφέρεται σε πείραμα πάνω στην επιδραση του πράσινου τρυγητού στην ερυθρή ποικιλία Merlot. Παρουσιάζονται βασικά στοιχεία αμπελουργείας, ερυθρής οινοποίησης καθώς και το πείραμα με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά του. Η συγκεκριμένη μέθοδος του πράσινου τρυγητού είναι μια καινοτομία και δεν εφαρμόζεται σε όλα τα οινοποιεία. Είναι μια μέθοδος βελτίωσης της ποιότητας των οίνων και επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η μελέτη έγινε σε ένα αμπελοτεμάχιο τουΚτήματος Χατζημιχάλη. Το Κτήμα Χατζημιχάλη έχει 1800 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, που απλώνονται στις πλαγιές της Κνημίδας και του Χλωμού, στην Κοιλάδα της Αταλάντης, στην περιοχή της Οπούντιας Λοκρίδας. Μοιράζονται μια γη ιδιαίτερη: η μορφολογία και η σύσταση του εδάφους, οι κλίσεις των λοφίσκων και των πλαγιών, το κλίμα από σημείο σε σημείο διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό. Το Κτήμα Χατζημιχάλη, αναζητώντας με συνέπεια την καλύτερη πρώτη ύλη, αλλά και το άριστο τελικό αποτέλεσμα, μελέτησε και συνεχίζει να μελετά συστηματικά τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της κάθε τοποθεσίας. Συνδυάζει τον τόπο με την ποικιλία και παράγει κρασιά από συγκεκριμένα αμπελοτόπια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Πράσινο σταφύλι, Άγουρη ρόγα, Κρασί, Αμπέλι
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 10:49
Last Modified: 03 Dec 2015 07:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/119

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top