Μελέτη αξιοπιστίας και χρήση των ψηφιακών κρυπτονομισμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Δίντση, Αναστασία and Μουταφίδου, Δήμητρα (2022) Μελέτη αξιοπιστίας και χρήση των ψηφιακών κρυπτονομισμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC12_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετήσουμε και να αναλύσουμε κάθε έννοια σχετικά με το χρήμα και τις συναλλαγές αλλά και την εισχώρηση της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήσαμε είναι βιβλιογραφικές αναφορές κυρίως από ξένη βιβλιογραφία και στατιστικά δεδομένα από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Eurostat και το Ατλαντικό Συμβούλιο. Όσον αφορά το ερευνητικό μέρος κρίθηκε απαραίτητη η σύνταξη ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου. Η μέθοδος συλλογής των δεδομένων βασίζεται σε απλή τυχαία δειγματοληψία. Η έρευνα διεξήχθη στην Ελλάδα και ο γενικός πληθυσμός του δείγματος προσεγγίστηκε μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο αποστολής της ηλεκτρονικής φόρμας του ερωτηματολογίου μέσω διαφόρων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, ακολουθούν τα συμπεράσματα και κάποιες μελλοντικές προτάσεις σχετικά με την χρήση των κρυπτονομισμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν συνεχώς μεγαλύτερη δυναμική και σταθεροποιούνται στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βρίγκας Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: Εμπορευματικό χρήμα, Αντιπροσωπευτικό χρήμα, Παραστατικό χρήμα, Υποχρεωτικό χρήμα, Μετρητά, Επιταγές, Ηλεκτρονικές πληρωμές, Κάρτες, Ψηφιακό χρήμα, Ψηφιακό νόμισμα, Bitcoin, Κρυπτονόμισμα, Μεθοδολογία έρευνας.
Subjects: Χ > Χρήμα
Δ > Δειγματοληψία (Στατιστική)
Ε > Ερωτηματολόγιο
Η > Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Ν > Νομίσματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Sep 2022 09:20
Last Modified: 13 Sep 2022 09:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11896

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top