Τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή λευκού, ερυθρού και ροζέ οίνου

Τζάγκας, Αθανάσιος (2021) Τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή λευκού, ερυθρού και ροζέ οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG100_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η επιστήμη της οινολογίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον ελληνικό χώρο, καθώς οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια της αμπέλου και οι Έλληνες έχουν ένα ξεχωριστό παρελθόν με αυτή. Ο οίνος θεωρείται βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και η παρασκευή του ελκύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία και επιπλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Η διαδικασία της οινοποίησης κρύβει πολλά μυστικά και λεπτομέρειες που ακόμα και σήμερα διορθώνονται και εξελίσσονται από καταρτισμένους οινολόγους. Η επιστήμη της οινολογίας, ακολουθώντας τα καινούρια επιστημονικά δεδομένα, ακολουθεί νέους δρόμους που οδηγούν σε ασφαλέστερους τρόπους για τη δημιουργία μιας γρήγορης και ποιοτικότερης παραγωγής κρασιού. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει λόγος για τη σύγχρονη ελληνική οινική αναγέννηση, με την εμφάνιση ενός νέου κύματος μικρών οινοποιείων, με άρτιο εξοπλισμό που ακολουθούν τα πρότυπα της παράδοσης συνεισφέροντας στην οινοτουριστική κουλτούρα. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση της διαδικασίας οινοποίησης που ακολουθείται στα οινοποιεία της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Συγκεκριμένα γίνεται παρουσίαση της διαδικασίας οινοποίησης τόσο του λευκού, όσο και του ερυθρού και ροζέ οίνου. Η παρουσίαση αυτή έχει στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα στάδια των τεχνικών που αφορούν το κάθε είδος ξεχωριστά, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητός ο τρόπος οινοποίησης του κάθε είδους και να μπορεί να διακρίνει κανείς κοινά στοιχεία και διαφορές σε κάθε περίπτωση

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Οινοποιία, Ερυθρός οίνος, Λευκός οίνος, Ροζέ οίνος, Τεχνικές οινοποίησης
Subjects: Ο > Οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 Aug 2022 07:48
Last Modified: 25 Aug 2022 07:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11839

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top