Η επαυξημένη πραγματικότητα και τομείς εφαρμογής της με έμφαση στην επικοινωνία και στην ψυχολογική διάσταση της χρήσης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας

Χουλιάρα, Ελευθερία (2021) Η επαυξημένη πραγματικότητα και τομείς εφαρμογής της με έμφαση στην επικοινωνία και στην ψυχολογική διάσταση της χρήσης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img]
Preview
Text
DMC69_2021.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα είναι ένα νέο τεχνολογικό σύστημα που επιτρέπει την εισαγωγή εικονικών περιεχομένων στον πραγματικό κόσμο προκειμένου να εκτελούνται στην ίδια αναπαράσταση και, σε πραγματικό χρόνο, να ενισχύουν την αισθητηριακή αντίληψη του χρήστη για την πραγματικότητα. Από μια άλλη άποψη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα μπορεί να οριστεί ως ένα σύνολο τεχνικών και εργαλείων που προσθέτουν πληροφορίες στη φυσική πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα, η επαυξημένη πραγματικότητα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς, όπως η ιατρική, η ψυχαγωγία, η συντήρηση, η αρχιτεκτονική, η εκπαίδευση και η γνωστική και κινητική αποκατάσταση. Στη θεραπεία ψυχολογικών διαταραχών, η Επαυξημένη Πραγματικότητα έχει δώσει προκαταρκτικά στοιχεία ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο λόγω της προσαρμοστικότητάς του στις ανάγκες του ασθενούς και τους θεραπευτικούς σκοπούς και τη διαδραστικότητα. Η παρούσα εργασία εξετάζει τις πρόσφατες μελέτες σχετικά με τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στην επικοινωνία και στην αξιολόγηση και τη θεραπεία ψυχολογικών διαταραχών, εστιάζοντας στις τρέχουσες χρήσεις αυτής της τεχνολογίας και στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που οριοθετούν την επαυξημένη πραγματικότητα μια νέα τεχνική χρήσιμη για την ψυχολογία. Επίσης μέσω της σχετικής έρευνας που έγινε στα πλαίσια αυτής της εργασίας, αναδύονται συμπεράσματα για την αντίληψη αλλά και τη γνώση του σύγχρονου ατόμου σχετικά με την Επαυξημένη Πραγματικότητα, τις χρήσεις και τις εφαρμογές της. Συμπερασματικά θα μπορούσε να ειπωθεί πως η ελληνική κοινωνία παρόλο που είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, είναι αμφίβολη για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΠ στον τομέα της ψυχολογίας και αρνητική στη χρήση της στον τομέα της επικοινωνίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Επαυξημένη πραγματικότητα, Επικοινωνία, Ψυχολογικές διαταραχές, Τεχνολογικές εφαρμογές.
Subjects: Ψ > Ψυχολογία
Ψ > Ψυχολογία - Έρευνα - Μεθοδολογία
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Τ > Τεχνολογικές καινοτομίες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Aug 2022 09:20
Last Modified: 24 Aug 2022 09:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11832

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top